غريبة الحمص التونسية

من الحلويات التونسيه الطيبه 

ومكوناتها بسيطه وبطريقه سهله وبسيطه

غريبة الحمص التونسية
غريبة الحمص التونسية


المقادير:

 كوبين حمص مطحون ناعم
كوب طحين
150 غرام زبده
نصف كوب سكر ناعم
ملعقة زيت

الطريقة:

في البداية نضع الزبده في وعاء على نار هاديه جدا لحين تدوب
نخلط الحمص الناعم والطحين والسكر مع بعض ثم نضيف الزبده ونعجنهم جيدا الى ان تصبح عجينه متماسكه 
قطعي العجين الى 4 قطع دائرية وشكليها على شكل اسطوانه وقطعيها بعد ذلك بشكل اصابع
رتبي الغريبه في صينية مدهون بالزيت ودخليها فرن حامي مسبقا بدرجة حرارة 120 وتقريبا بلزمها ربع ساعه بالفرن
اشويها من فوق لتاخد لون دهبي بسيط جدا
اتركيها تبرد تماما قبل التقديم
وصحه وهنا

ليست هناك تعليقات :

إرسال تعليق